КІНЕТИКА ІНТЕНСИВНОСТІ ДИХАННЯ ПЛОДІВ ЯБЛУНІ ПРИ ЗБЕРІГАННІ ЗА ОБРОБКИ АНТИОКСИДАНТНИМИ КОМПОЗИЦІЯМИ

М. Сердюк, Н. Гапріндашвілі, С. Байбєрова

Анотація


Анотація – дану роботу присвячено вивченню та науковому обґрунтуванню впливу антиоксидантних композицій на кінетику інтенсивності дихання при тривалому зберіганні плодів яблуні. Встановлено, що обробка плодів яблуні антиоксидантними композиціями істотно зменшує кількість виділеного вуглекислого газу та біологічного тепла протягом всього періоду зберігання, незалежно від їх сортових особливостей.


Повний текст:

PDF

Посилання


Рюбен К. Антиоксиданты / К. Рюбен; пер. с англ. – М.: КРОН-ПРЕСС, 1998.– 224 с.

Serdyuk M., Stepanenko, D., Baiberova, S., Gaprindashvili, N., & Kulik, A. (2016). The study of methods of preliminary cooling of fruits. Eureka: Life Sciences, (3), 57-62....

Mo, Y., Gong, D., Liang, G., Han, R., Xie, J., & Li, W. (2008). Enhanced preservation effects of sugar apple fruits by salicylic acid treatment during post‐harvest storage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 88(15), 2693-2699. DOI: 10.1002/jsfa.3395.

Bhat N.R. Postharvest Storage Systems: Biology, Physical Factors, Storage, and Transport //Handbook of Fruits and Fruit Processing, Second Edition. – 2012. – С. 85-101.

Колодязная В.С. Влияние обработки клубнеплодов биопрепаратами на интенсивность дыхания и активность оксидаз при их хранении / В.С. Колодязная, О.Р. Глазкова, М.С. Булькран, Т.Б. Нагиев //Научный журнал НИУ ИТМО. Серия «Процессы и аппараты пищевых производств». – 2015. – №. 3.

Прісс О.П. Вплив теплової обробки антиоксидантами на субстрати дихання огірків під час зберігання //Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2015. – Т. 3. – №. 10 (75).

Калитка В.В. Вивчення антиоксидантової активності препарату дистинол за умов invitro / В.В. Калитка,Г.В. Донченко// Укр. биохим. журн. – 1995. – Т. 67.– № 4. – С. 87-92.

Яблука свіжі середніх та пізніх термінів достигання ГСТУ 01.1. – 37 – 160:2004. – [чинний від 2004 – 29 – 12 ]. – К.: Украгростандарт – сертификация, 2004. – 11 с.

Толмачев И.П. Определение интенсивности дыхания / И.П. Толмачев // Труды института физиологии растенийим. К.А. Тимирязева. – М., 1950.– Т. 7.– Вып. 1.

Davey, M.W., Montagu, M. V., Inzé, D., Sanmartin, M., Kanellis, A., Smirnoff, N., ... & Fletcher, J. (2000). Plant L‐ascorbic acid: chemistry, function, metabolism, bioavailability and effects of processing. Journal of the Science of Food and Agriculture, 80(7), 825-860.

Agar, I.T., Streif, J., & Bangerth, F. (1997). Effect of high CO 2 and controlled atmosphere (CA) on the ascorbic and dehydroascorbic acid content of some berry fruits. Postharvest Biology and Technology, 11(1), 47-55

Arrigoni, O., & De Tullio, M.C. (2000). The role of ascorbic acid in cell metabolism: between gene-directed functions and unpredictable chemical reactions. Journal of plant physiology, 157(5), 481-488.

Arrigoni, O., & De Tullio, M.C. (2000). The role of ascorbic acid in cell metabolism: between gene-directed functions and unpredictable chemical reactions. Journal of plant physiology, 157(5), 481-488

Rao C.G. Engineering for Storage of Fruits and Vegetables: Cold Storage, Controlled Atmosphere Storage, Modified Atmosphere Storage. – Academic Press, 2015.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.